Senzația de „al meu”

Apr 19, 2024

Fiecare „al meu” se cere cedat fiindcă este o senzație falsă. Nimic nu este „al tău”. Totul, pur și simplu este. Inclusiv tu. Lucrul de care poți fi 100% sigur este că acum ești. Investigând cu sinceritate și deschidere, poate fi descoperit și faptul că, dat fiind faptul că acum ești, nu se poate să nu mai fii. Fiindcă Existența este Eternă.

Revenind însă la acest „al meu”, ajungem să îl proiectăm asupra a o sumedenie de lucruri. Spunem:

- Partenerul „meu”

- Mașina „mea”

- Copilul „meu”

- Trupul „meu”

- Gândul „meu”

- Emoția „mea

Niciuna din toate acestea nu sunt cu adevărat „ale tale”. Posesivitatea este o falsă senzație care întreține suferința masivă pe care umanitatea o experimentează.

Mintea se întreabă de obicei: „Și dacă nu sunt <<ale mele>>, atunci ale cui sunt?”. Răspunsul este că „ale nimănui”. Totuși dacă acest răspuns nu este satisfăcător, poți să te gândești că sunt ale Lui Dumnezeu.

Senzația de „al meu” poate fi cedată prin practică. Mai întâi este necesar să intenționezi practica. Mai apoi, o să devii conștient când apare gândul legat de „al meu”. În acest punct, tot ce ai de făcut este doar să îți reamintești că de fapt acel „ceva” adus în discuție nu este „al tău” ci este al Lui Dumnezeu. Doar amintindu-ți asta, procesul este început. Continuând procesul, cu fiecare „al meu” cedat, se mai evaporă niște suferință.

Cu recunoștință,

Cosmin-Constantin Cîmpanu

Dacă materialele postate și informațiile primite te ajută, susține-mă prin plata unui abonament lunar:

MĂ ÎNSCRIU!

Abonează-te ca să păstrăm legătura și pe e-mail 📧

Datele tale sunt în siguranță. Nu îți voi trimite niciodată SPAM și te poți dezabona oricând.