Cere și ți se va da, dar cere corect

Apr 28, 2023

Iisus a fost cel care a spus: „Cereți și vi se va da; căutați și veți afla; bateți și vi se va deschide”(Matei 7:7), dar tot El a fost cel care a spus: „Toate câte cereți, rugându-vă, să credeți că le-ați primit și le veți avea.(Marcu 11:24)

Aceste două citate combinate, înțelese corect și aplicate te pot face să obții tot ceea ce ți-ai dorit vreodată cu condiția ca dorința să fie spre armonia ta, dar și a întreg universului. 

În fața celor două învățături primite de la un mare maestru, cuvintele sunt de prisos. Sunt totuși atât de puțini oameni care știu să ceară corect ceea ce își doresc. De aceea m-am gândit să scriu acest articol care te va familiariza cu modalitatea corectă prin care poți cere ceva astfel încât să îl și obții în cel mai scurt timp.

Pentru început, hai să vedem…

Cum ești obișnuit să ceri?

Dacă ești asemeni majorității oamenilor, cererile tale pleacă dintr-o lipsă pe care o resimți.

  • Te uiți la viața ta și constați că nu ești sănătos, prin urmare spui: „Dă-mi doamne sănătate.
  • Te simți trădat în relația cu un prieten, și spui: „Dă-mi doamne în preajma mea oameni cu care să mă înțeleg și care să îmi fie prieteni adevărați.
  • Te uiți la contul din bancă și spui: „De mi-ar da Dumnezeu câteva sute de lei în plus, atât de multe aș putea face.” și tot așa.

Ești obișnuit să ceri cu conștiința faptului că nu ai ceea ce ceri, iar tocmai aceasta este atitudinea care te blochează în a obține. Atitudinea ta spune: „dă-mi Doamne ceea ce nu am”. Astfel, foarte rar, aproape accidental aș putea spune, se întâmplă să primești ceea ce ceri. De cele mai multe ori rămâi numai cu rugămintea.

Poate te gândești că nu este nimic nefiresc în a cere ceea ce nu ai, doar nu o să ceri ceea ce ai, nu? Ai dreptate, însă,

Atitudinea este foarte importantă

Iisus a spus: „Cere și ți se va da”, dar te-a învățat și cum să ceri. Ți-a spus că acel ceva pe care îl ceri, să crezi că l-ai primit și îl vei avea. Cu alte cuvinte, atitudinea ta nu trebuie să fie una de lipsă, ci de prezență a acelui ceva pe care ți-l dorești.

Înțelegi?

De cele mai multe ori tu ajungi la acel sentiment de mulțumire abia după ce dorința ți-a fost îndeplinită. Nu ar fi mai simplu să trăiești sentimentul mai întâi? Stă în puterea ta să o faci, și totul este doar o alegere. Astfel, toate lucrurile minunate pe care le meriți și care ți se cuvin vor fi ale tale.

De fiecare dată când ceri, tu recunoști de fapt că nu ai. Dacă spui: „Dă-mi Doamne mai multă putere”, ce faci tu de fapt? Afirmi: „Sunt lipsit de putere”. De aceea, dacă ești pregătit acum să accepți în viața ta toate lucrurile frumoase și armonioase pe care ți le dorești, te invit să pui în aplicare...

Următoarea idee simplă

Pentru fiecare lucru pe care îl ceri în viața ta, fii recunoscător că îl ai deja. Mulțumește[și acesta este cuvântul cheie] lucrurilor pe care ți le dorești și astfel ele nu vor înceta să apară.

Să mulțumești pentru ceea ce vrei este calea sigură pentru îndeplinirea tuturor dorințelor, iar pentru că am început cu citate din biblie, m-am gândit că ar fi frumos să închei tot așa.

În cazul înmulțirii pâinii și peștilor, Iisus avea o Intenție, aceea de a hrăni oamenii veniți să îl asculte. În Biblie s-a păstrat însă o nuanță excepțională a momentului înmulțirii pâinilor și peștilor. Citatul spune așa: „A luat cele șapte pâini și pești și, mulțumind, a frânt și a dat ucenicilor, iar ucenicii mulțimilor.

Iisus mulțumea lucrurilor pe care Intenționa să le obțină și se gândea la ele ca și cum le-ar fi avut deja. Un lucru firesc și simplu pe care și tu îl poți face începând chiar de astăzi.

Invitația mea este aceea de a nu-ți mai nega măreția. Ești excepțional și ai puteri nebănuite. Și nu uita,

Cere și ți se va da, dar cere corect.

Cu recunoștință,

Cosmin Constantin-Cîmpanu

Dacă materialele postate și informațiile primite te ajută, susține-mă prin plata unui abonament lunar:

MĂ ÎNSCRIU!

Abonează-te ca să păstrăm legătura și pe e-mail 📧

Datele tale sunt în siguranță. Nu îți voi trimite niciodată SPAM și te poți dezabona oricând.