Claritate

Feb 02, 2025

Prima modalitate prin care ne putem îngădui acel metaforic „pas în spate” are loc prin observarea minții. Articolul de astăzi introduce a doua posibilitate prin care putem face un „pas în spate” atunci când experimentăm neclaritate într-o arie specifică sau pe un anumit subiect specific în viețile noastre.

Iar această a doua modalitate este aceea de a ne reaminti câteva chestiuni de bază despre lumea în care trăim. De fiecare dată când experimentăm neclaritate, de fapt a avut loc o îngustare a perspectivei prin atașament de formă, iluzie sau suprafață. Reamintirea conceptelor de bază, aduce inevitabil claritate.

Cele două metode pot fi și combinate cu succes. Adică putem observa mintea cât mai des posibil. Ne putem da voie să fim pur și simplu conștienți de rulajul mental. Asta în timp ce ne dăm voie să ne reconectăm și la conceptele de bază pe care poate le-am acceptat cândva teoretic, dar încă nu le-am permis să se integreze și așeze până la cele mai profunde straturi ale Ființei.

Iată așadar care sunt conceptele de bază care reușesc să permită clarității să fie experimentată aproape de fiecare dată când trecem printr-o situație sau perioadă confuză.

1. Reamintirea faptului că există 3 „straturi” care intră în alcătuirea planului în care ne aflăm. Unul este Conștiința, al doilea mintea și al treilea materia. Corpul fizic face parte din planul material. Mintea și Conștiința sunt energie invizibilă non-materială. Ce suntem noi de fapt însă este câmpul Conștiinței și nu trupul fizic.

2. Acceptarea faptului că planul minții este și el împărțit în 3 „straturi”. Și anume: conștient, subconștient și inconștient. Doar foarte puține gânduri din mintea cu care interacționăm sunt conștiente. Restul sunt fie pe subconștient fie pe inconștient.

3. Majoritatea oamenilor funcționează pe pilot automat. Iar conștientizarea acestui lucru este o oportunitate de a ne întoarce cu fața înspre smerenie și iertare. Când suferim „din cauza cuiva” rareori acel om vrea să ne fac rău în mod intenționat. Este programul de fapt cel care ajunge la noi prin intermediul contextului. Iar recunoașterea și cedarea programării, ne va apropia de claritate.

4. Din fiecare situație neclară putem învăța ceva. Planul în care ne aflăm prezintă oportunități infinite de creștere și învățare. Însă învățarea nu se cere văzută asemeni unei acumulări de informație. Acel tip de învățare nu face decât să blocheze progresul autentic și claritatea. Ci vorbim despre o învățare experiențială care ne apropie de înțelepciune. Dar ce este înțelepciunea? Este disponibilitatea de a ceda și de a ne elibera de blocaje și de a intra în contact cu tipare de atracție de o putere înaltă. Înțelepciunea derivă din contactul cu nivelurile de Conștiință de o putere înaltă.

5. Orice problemă am experimenta, oricât de neclară, poate fi rezolvată dacă ne deschidem înspre cea mai potrivită soluție. De multe ori, noi vrem neclaritatea evaporată, numai că vrem ca asta să se întâmple într-un anumit fel specific. Vrem să controlăm procesul. Ego-ul preferă în unele cazuri moartea decât să recunoască o anumită greșeală. Putem să ne dăm voie să recunoaștem acest mecanism și să ne deschidem înspre cea mai potrivită și armonioasă soluție care vine de fiecare dată de la Dumnezeu. Putem să ne deschidem înspre inspirația care îi permite neclarității și ceții să se evapore.

6. Orice situație neclară am experimenta, acolo se împlinește un tipar karmic. Este un exemplu dur pe care îl dă David R. Hawkins, însă o dată acceptată chestiunea, este aproape imposibil ca situația prin care trecem să rămână la fel de neclară. Exemplul este cel al unui autocar plin cu oameni care este aruncat în aer într-un atac terorist. În momentul în care acel autocar este aruncat în aer, iar oamenii din interior experimentează ceea ce în termeni comuni numim „moarte”, de fapt are loc o curățare a karmei acelor oameni. Nimic nu se întâmplă ca o pedeapsă sau ca o recompensă. Ci totul se încadrează perfect într-un tipar karmic infinit armonios. De fiecare dată cel mai armonios potențial devine actual. Prin experimentarea acelui tip de moarte, acei oameni au desfăcut niște karmă. Este simplu. Exact același lucru este valabil și pentru orice situație mai puțin extremă în care experimentăm neclaritate. Pur și simplu conștientizând că prin trăirea acelei neclarități desfacem niște energie karmică, ne apropiem de claritate.

7. Să ne dăm voie să ne amintim că în esență, acea experiență care are asociată neclaritate, nu este bună sau rea. Ci experiența pur și simplu este ceea ce este radiind esența a ceea ce este. Faptul că experimentăm neclaritate, iarăși nu este bun sau rău. Ci este pur și simplu situația de fapt. Găsind în noi disponibilitatea de a renunța total și deplin la a ne mai dori claritate, ne vom apropia de fapt de claritate.

8. Să ne dăm voie să ne reamintim că orice manifestare, oricare ar fi ea a plecat de la o anumită intenție. De multe ori se experimentează neclaritate atunci când este vorba de o decizie. Ne putem atunci aminti principiul de bază care spune că nu există un decident în spatele deciziilor. Prin urmare, intenția însăși este cea care va conduce la experimentarea celei mai potrivite decizii. Dându-ne voie să alegem drept intenție sinceră iubirea și adevărul, cu siguranță totul va deveni clar, iar decizia care este cea mai apropiată de adevăr și iubire va fi experimentată.

***

Acestea sunt așadar cele 8 concepte de bază pe care dacă ni le amintim când experimentăm o situație neclară, totul va deveni dintr-o dată mai limpede.

Când experimentăm neclaritate se poate dovedi ca destul de dificil să ne amintim toate aceste concepte cu lux de amănunte. Așa că recomandarea este aceea de a salva într-un fel sau altul acest text. Mai apoi cititorul se poate întoarce la el când experimentează neclaritate. Prin parcurgerea, reamintirea și acceptarea celor 8 puncte, orice situație neclară ar fi experimentată, se va clarifica.

Totul este să avem încredere în proces și să ne deschidem înspre cea mai armonioasă soluție. Înspre soluția care este cea mai apropiată de Iubire și Adevăr și susține binele cel mai înalt.

Acesta este materialul 8 din modulul 60 al Academiei Fericirii. Hai și tu în Academia Fericirii: https://www.cosmincimpanu.com/offers/G4xUuP4m/checkout

Dacă materialele postate și informațiile primite te ajută, susține-mă prin plata unui abonament lunar:

MĂ ÎNSCRIU!

Abonează-te ca să păstrăm legătura și pe e-mail 📧

Datele tale sunt în siguranță. Nu îți voi trimite niciodată SPAM și te poți dezabona oricând.