Comparația

May 20, 2024

Comparația te ține în suferință fiindcă este falsitate pe multiple niveluri.

1. Pentru ca ideea de comparație să poată fi exersată, este necesar ca această comparație să aibă loc între un „tine” și un „al doilea”. Prin urmare, când te compari, intervine o îndepărtare de Adevărul Unității. Conștiința este UNA și este Viață. Conștiința nu suportă comparații fiindcă totul este perfect așa cum este.

2. De multe ori te compari cu ceea ce vezi la suprafață. Numai că, de la fel de multe ori, aparența e una și esența e alta. Nu știi ce e în sufletul omului. Tu îl poți considera fericit, iar el să fie în depresie. Tu îl poți considera bogat, iar el să fie plin de datorii. De foarte multe ori, lucrurile nu stau așa cum par. Prin urmare, renunță la a mai presupune lucruri despre „ceilalți”. Deschide-te înspre a te accepta pe tine însuți așa cum ești, și pe „ceilalți” așa cum sunt.

3. Comparația nu face decât să adâncească o prăpastie imaginară. De fapt totul este o convergență și armonie infinită. Fiecare fir de praf se află la locul său. Această perfecțiune poate fi recunoscută prin lucru spiritual.

Înțelegând astfel eroarea comparației, observă când mecanismul apare și cedează-l. Când renunți la a te compara este ca și cum îți dai voie să fii cu adevărat fericit.

Cu recunoștință,

Cosmin-Constantin Cîmpanu

Dacă materialele postate și informațiile primite te ajută, susține-mă prin plata unui abonament lunar:

MĂ ÎNSCRIU!

Abonează-te ca să păstrăm legătura și pe e-mail 📧

Datele tale sunt în siguranță. Nu îți voi trimite niciodată SPAM și te poți dezabona oricând.