Cum gestionezi blocajele

Oct 07, 2024

Ți-ai făcut planul pentru cum ajungi din „punctul A” în „punctul B”. Știi exact pe unde mergi. Drept urmare te pornești la drum. Urmând întocmai traseul, dai peste un drum blocat fiindcă se lucrează. Ce faci? 

  1. Unii ar spune că postura corectă este aceea în care dacă ești dat afară pe ușă intri pe geam. Ai putea alege să fii încăpățânat și să insiști să mergi fix pe unde ți-ai propus. Sunt șanse chiar să o scoți la capăt și să depășești zona blocată. Numai că te vei certa cu muncitorii. Durează să treci peste toate obstacolele. Va trebui eventual să pui și tu mâna pe lopată ca să dai movila de nisip la o parte, și tot așa. 
  2. Alții ar spune că postura corectă este aceea în care dacă ai întâlnit un blocaj, asta este, te întorci înapoi acasă. Înseamnă că nu ți-ai făcut bine planul. Trebuia să te interesezi dinainte unde sunt lucrări. Așa că bați tot drumul înapoi spre casă. Consumi energie și ca să faci un nou plan mai bun, și abia apoi te pornești din nou la drum. 
  3. O altă recomandare ar fi aceea în care dacă ai dat peste un blocaj, tu ești creatorul realității tale și poți să îl miști din loc. Deci te oprești puțin și vizualizezi cum toți muncitorii se dau la o parte și toate gropile se astupă ca prin minune. Și mai apoi, poți deschide ochii, totul este rezolvat și îți poți vedea liniștit de drum conform planului. 
  4. O altă abordare ar fi să te întrebi: „Oare ce am de învățat de aici?”. Și îți vei da seama astfel că există un blocaj interior care a condus la manifestarea fizică a drumului blocat. Drumul este blocat în continuare, dar măcar ai mai învățat ceva despre tine. 
  5. Ți se poate recomanda și postura curgerii. Înțelepții îți vor spune că atunci când apa dă de un bolovan, nu se bate cu el, și nici nu se întoarce înapoi de unde a izvorât să se gândească mai bine pe unde să își croiască drum. Apa, fiind apă, doar își urmează firescul curgerii. Așa că ocolește bolovanul și își vede mai departe de drum. 

După cum vezi, există variante. Mintea vrea să găsească varianta corectă. Asta pentru că mintea împarte dual și iluzoriu lucrurile în corecte și greșite. Varianta corectă nu ți-o poate spune nimeni. Poți alege ce te atrage sau poți alege ce are cel mai mult sens pentru tine acum. Roagă-l pe Dumnezeu să îți releve calea potrivită pentru tine, și inevitabil vei fi ajutat. 

Cu recunoștință,

Cosmin-Constantin Cîmpanu

Dacă materialele postate și informațiile primite te ajută, susține-mă prin plata unui abonament lunar:

MĂ ÎNSCRIU!

Abonează-te ca să păstrăm legătura și pe e-mail 📧

Datele tale sunt în siguranță. Nu îți voi trimite niciodată SPAM și te poți dezabona oricând.