Disconfort

Apr 12, 2024

Viața îți arată în permanență pe ce mai ai de lucrat. Apare disconfort. Disconfortul îți indică exact aria în care nu este experimentată armonie deplină.

Disconfortul are legătură cu gândurile fixe. Gândul, ca să poată să continue să fie fix, necesită apărat. Din apărarea acelei poziții rezultă disconfort. Cedarea disconfortului intervine prin Intenția de a nu mai apăra poziția fixă a gândului. Nici un gând nu este mai important decât un altul. Toate gândurile sunt egale ca importanță. Nici un gând nu este „al tău”. Motiv pentru care apărarea gândurilor nu este o necesitate.

Fiecare disconfort cedat tinde să conducă la armonizarea ariei vieții în care disconfortul a apărut inițial.

Dacă cineva îi spune celui mai bogat om din lume: „Bă-i săracule!”, oare cel mai bogat om din lume o să experimenteze disconfort?

Dinsconfortul apare numai când există atașament și există ceva „de apărat”. Soluția este să cedăm „tot” și „toate” lui Dumnezeu până când nu mai rămâne nimic de cedat.

A urmări firul disconfortului este o busolă perfectă care indică unde mai este de lucru. Prin „a lucra” în esență se înțelege cedarea falsității și apropierea de Adevăr. Falsul nefiind un opus al Adevărului, ci absența Adevărului.

Cu recunoștință,

Cosmin-Constantin Cîmpanu

Dacă materialele postate și informațiile primite te ajută, susține-mă prin plata unui abonament lunar:

MĂ ÎNSCRIU!

Abonează-te ca să păstrăm legătura și pe e-mail 📧

Datele tale sunt în siguranță. Nu îți voi trimite niciodată SPAM și te poți dezabona oricând.