„Dumnezeu” în inconștientul colectiv

Mar 28, 2024

Inconștientul colectiv al umanității este plin cu proiecții asociate conceptului de „Dumnezeu”. Ceea ce face ca Realitatea lui Dumnezeu să fie mai greu de pătruns. Am ajuns să „știm” atât de multe lucruri false despre Dumnezeu încât tot acest „știut” ne blochează în a-i conștientiza Prezența.

 

- A-l antropomorfiza pe Dumnezeu este o eroare.

- Dumnezeu este omniprezent, omnipotent și omniscient. Este dincolo de orice formă, conținând totuși inclusiv infinitul planului material.

 

- Dumnezeu NU este un fel de supererou din filmele de acțiune.

- Dumnezeu este Absolutul care se prezintă drept Infinitul Non-manifestat în cadrul căruia s-a actualizat Infinitul Manifestat făcând posibil astfel potențialul Vieții drept Lumină și Iubire Infinite.

 

- Dumnezeu NU judecă, nu este răzbunător, nu urăște. Acestea sunt caracteristici umane. Limitări derivate din ego.

- Dumnezeu este Infinitul Infinit pe o Infinitate de dimensiuni.

 

- Dumnezeu NU are un opus.

- Aparentul opus intervine odată cu actualizarea potențialului iluziei separării și individualității. Aparentul opus intervine când prin identificare cu limitarea, presupunând separarea drept realitate, unele ființe aleg să i se opună lui Dumnezeu. Iluzia dualității creează senzația de dualitate și la nivelul Absolutului. În fapt însă NU există opus al lui Dumnezeu, fiindcă asta ar presupune ca Absolutul să aibă un opus, ceea ce l-ar face să nu mai fie Absolut.

 

- Dumnezeu NU este nici patern nici matern. Dumnezeu nu are gen.

- Dumnezeu există dintotdeauna și pentru totdeauna. Nu are început și nu are sfârșit. Este etern. Genul este specific uman și supus limitării.

 

Cu recunoștință,

Cosmin-Constantin Cîmpanu

Dacă materialele postate și informațiile primite te ajută, susține-mă prin plata unui abonament lunar:

MĂ ÎNSCRIU!

Abonează-te ca să păstrăm legătura și pe e-mail 📧

Datele tale sunt în siguranță. Nu îți voi trimite niciodată SPAM și te poți dezabona oricând.