Frica

Apr 06, 2024

Frica poate fi depășită. Există chiar multiple variante de lucru cu frica pentru a-i da drumul. Una din aceste variante este conștientizarea dinamicii energetice care conduce la frică. Ceva observat și conștientizat tinde să se armonizeze. Când mecanismul care conduce la frică este conștientizat, frica se reduce în intensitate sau dispare de tot.

Mecanismul arată cam așa:

1. Mintea face o proiecție legată de un viitor imaginat. Util de conștientizat aici este faptul că „mintea face”. Nu „tu” faci. Mecanismul este automat. Mintea însă își poate imagina și lucruri care nu au deloc existență pe niciuna din dimensiunile infinite ale Sinelui. De aceea, a acorda mare importanță scenariilor imaginate, nu prezintă utilitate.

2. Ego-ul face presupunerea inconștientă că are control și că ar putea să controleze lucrurile în așa fel încât să nu se întâmple acel ceva imaginat. Când ești în scaun la cinematograf nu presupui că ai putea influența finalul filmului. Renunță la a mai presupune că ai control și față de scenariile imaginate și cedează-te lui Dumnezeu.

3. Mintea rulează prezumția tacită conform căreia ceva „rău” sau „nepotrivit” se poate întâmpla. Acest lucru este fals. Niciun potențial nu devine actual în Infinitul Sinelui în mod aleator. Totul este perfect și infinit armonios. Fiecare fir de păr este numărat. Are Dumnezeu grijă de toate. Schepsisul este să ne cedăm Lui.

Când ne amintim aceste 3 roticele care pun frica în mișcare, simpla amintire și observare a lor determină scăderea în intensitate a fricii sau cedarea completă a fricii. Doar observă mecanismul și vezi ce se întâmplă.

Cu recunoștință,

Cosmin-Constantin Cîmpanu

Dacă materialele postate și informațiile primite te ajută, susține-mă prin plata unui abonament lunar:

MĂ ÎNSCRIU!

Abonează-te ca să păstrăm legătura și pe e-mail 📧

Datele tale sunt în siguranță. Nu îți voi trimite niciodată SPAM și te poți dezabona oricând.