Gandul
Aug 19, 2024Procesul prin care devii conștient de un gând este unul spontan. Gândul este mai degrabă receptat și nu emis. Ceea ce numim gând este o „substanță imaterială”.
Motivul pentru care simți că gândurile te consumă pleacă din prezumțiile false pe care le ai despre gânduri și minte.
Dacă felul în care te raportezi acum la gânduri și minte pare ineficient, merită să te deschizi înspre următoarele:
1. Există o singură minte. (să-i zicem colectivă...) Din cadrul acestei singure minți, devii conștient de unele gânduri și nu de altele conform unui mare set de parametri. Printre acești parametri se numără: intenția, atașamentele, aversiunile, dorințele, opunerea de rezistență, poziționarea generală asupra lumii, universului și a ta.
2. Gândurile nu sunt „ale tale”. Ci pur și simplu sunt.
3. Acorzi o prea mare importanță gândurilor, iar asta le face să fie din ce în ce mai multe și mai obositoare. Cum ar fi să recunoști orice gând ca fiind pur și simplu un gând și să îi dai voie să plece?
4. Dacă o să cauți să determini de ce gândești ce gândești, o să te afunzi din ce în ce mai tare într-o problemă fără răspuns sau soluție. Soluția reală constă a te concentra pe Liniștea de dincolo de gânduri. Sau pe Liniștea de „sub” gânduri. Din acea Liniște orice întrebări sau nedumeriri își vor găsi elucidarea.
Cu recunoștință,
Cosmin-Constantin Cîmpanu
Dacă materialele postate și informațiile primite te ajută, susține-mă prin plata unui abonament lunar:
Abonează-te ca să păstrăm legătura și pe e-mail 📧
Datele tale sunt în siguranță. Nu îți voi trimite niciodată SPAM și te poți dezabona oricând.