Îl poți recunoaște pe Dumnezeu în tot ceea ce vezi

Oct 13, 2024

Alege ceva înspre care să privești. Acel ceva este ceea ce este. Nu îl vezi drept ceea ce este fiindcă intervin o serie de filtre mentale:

  1. Etichete și denumiri asociate. Spui: „Acela este un <<copac>>”, „Acela este un <<scaun>>”, „Aceea este o <<pâine>>”. Acestea sunt însă doar etichete care ne ajută convențional în comunicare. Etichetarea este deja o asociere artificială. În fapt, acel ceva înspre care privești este pur și simplu ceea ce este. 

 

  1. Lucruri învățate despre ceea ce este privit. Știi că pâinea se mănâncă și este făcută din făină de grâu. Știi că un copac are rădăcini în pământ și trunchi din lemn. Și mai știi o sumedenie de alte lucruri. A ști toate acestea nu este bun sau rău, dar nu te lasă să recunoști acel ceva privit ca fiind pur și simplu ceea ce el este. 

 

  1. Emoții. Emoțiile sunt acumulări de gânduri în asociere cu ceea ce este privit. Emoțiile distorsionează la rândul lor  percepția asupra a ceea ce este. 

 

  1. Traume. Energia traumei ți-o poți imagina drept energie „înghețată”. Una este să privești afară printr-un geam curat, și alta este să privești afară printr-un geam care are flori de gheață pe el. 

 

  1. Atașamente sau aversiuni formate în timp cu privire la ceea ce observi. Dacă ești atașat de ceea ce observi, vei tinde să îl vezi într-o lumină pozitivă. Dacă ai aversiune față de ceea ce observi, vei tinde să îl vezi într-o lumină negativă. 

Dacă vezi ceea ce vezi fără niciunul din cele 5 filtre, îl poți recunoaște pe Dumnezeu în tot ceea ce vezi. Poți recunoaște Iubirea infinită care ești și de care ești înconjurat. Când filtrele sunt acolo, privești înspre ceva și spui: „E interesant că spiritualitatea îmi spune că totul este Dumnezeu, dar eu când privesc în jur văd cu totul altceva”. Vezi de fapt ceea ce filtrele îți arată. Nu vezi ceea ce este. 

Soluția pentru a vedea ceea ce este? Cedarea etichetelor, lucrurilor învățate, emoțiilor, traumelor, atașamentelor și aversiunilor. Numai așa poți să vezi ceea ce este drept ceea ce este și drept Dumnezeu, la infinit Dumnezeu. 

Cu recunoștință,

Cosmin-Constantin Cîmpanu

Dacă materialele postate și informațiile primite te ajută, susține-mă prin plata unui abonament lunar:

MĂ ÎNSCRIU!

Abonează-te ca să păstrăm legătura și pe e-mail 📧

Datele tale sunt în siguranță. Nu îți voi trimite niciodată SPAM și te poți dezabona oricând.