Inginerie interioară

Apr 08, 2024

Nemulțumirea se rezolvă prin inginerie interioară. Dacă încerci să faci diferit mediul, oamenii din jur și lumea în general, pentru ca schimbând toate acestea să fii mulțumit, vei eșua.

Faci sport, ești nemulțumit de rezultatele obținute. Nu faci sport, ești nemulțumit că nu te poți ține și tu de ce ți-ai propus.

Muncești atât cât de bine poți, ești nemulțumit de câți bani câștigi. Nu muncești, ești nemulțumit de piața muncii.

Ești într-o relație de cuplu, te nemulțumește partenerul. Nu ești într-o relație de cuplu, te nemulțumește că nu ai partener.

Oricum ar sta „lucrurile” în exterior, nemulțumirea nu dispare prin repoziționarea „lucrurilor” observate. Nemulțumirea pleacă prin schimbarea polarității interioare.

Acceptarea schimbă polaritatea interioară. Una din Intențiile care schimbă fundamental polaritatea interioară este deschiderea spre Dumnezeu. Foarte mulți oameni îl neagă pe Dumnezeu, însă nu fac asta conștient sau verbal, ci o fac pur și simplu prin uitare. Omniprezența lui Dumnezeu este negată prin uitare, și astfel munți de nemulțumire pot fi clădiți unul peste altul.

Amintindu-ne de Dumnezeu, este mult mai ușor să acceptăm că lucrurile stau așa cum stau fiindcă sunt permise de El. Putem accepta mult mai ușor că nimic nu se întâmplă aleator. Putem accepta mult mai ușor că ceea ce este, pur și simplu este, și este perfect așa cum este fiindcă devine manifest în interiorul Lui Dumnezeu.

Ingineria interioară constă în șlefuirea polarității interioare prin Intenție. Este „iluzia individualității” cea care se pune în opoziție imaginară cu Dumnezeu și afirmă că lucrurile ar fi putut sta „altfel” și „mai bine”, iar mai apoi este experimentată nemulțumire.

Rolul nemulțumirii este să te țină în suferință. Schimbând polaritatea interioară spre amintirea Prezenței Lui Dumnezeu, acceptare sau Intenția recunoștinței, orice nemulțumire se evaporă de la Sine.

Cu recunoștință,

Cosmin-Constantin Cîmpanu

Dacă materialele postate și informațiile primite te ajută, susține-mă prin plata unui abonament lunar:

MĂ ÎNSCRIU!

Abonează-te ca să păstrăm legătura și pe e-mail 📧

Datele tale sunt în siguranță. Nu îți voi trimite niciodată SPAM și te poți dezabona oricând.