Scopul a tot ceea ce este

May 15, 2024

Scopul a tot ceea ce este, este să fie ceea ce este. Întreaga Existență își împlinește scopul de „a fi”. Suferința apare când mintea spune, privind înspre ceva ce este: „Vreau să nu mai fie!”. De aici începe o luptă și o încercare de a controla ceea ce este. Iar lupta și controlul accentuează suferința.

Pentru a nu te mai lupta cu ce este, un pas esențial este să îți clarifici ce chiar are existență și ce este pură imaginație.

Prin introspecție și observare sinceră vei constata că toate scenariile de care îți este frică nu au actualitate. Mark Twain spunea că a avut o mulțime de „probleme” în viața lui, dintre care majoritatea nu s-au întâmplat niciodată.

Tot prin introspecție sunt șanse să constați că oricât ai căuta „individul” separat de restul Existenței, nu vei putea să îl găsești. Asta pentru că „separarea” în cadrul Existenței este ceva imaginat. Unitatea este Realitatea Existenței.

Pas cu pas, îți devine clar prin experiență care sunt acele „lucruri” care chiar „sunt”. Și îți devine clar și ce anume este doar imaginat.

Acceptând ceea ce este așa cum este și renunțând la a te mai lupta cu ceea ce este imaginat, te liniștești. Ba mai mult, constați că de fapt ești dintotdeauna Liniște, Pace și Iubire.

Cu recunoștință,

Cosmin-Constantin Cîmpanu

Dacă materialele postate și informațiile primite te ajută, susține-mă prin plata unui abonament lunar:

MĂ ÎNSCRIU!

Abonează-te ca să păstrăm legătura și pe e-mail 📧

Datele tale sunt în siguranță. Nu îți voi trimite niciodată SPAM și te poți dezabona oricând.