Sinele conține totul

Oct 14, 2024

Sinele este infinit pe o infinitate de dimensiuni. Sinele este Dumnezeu manifestat și non-manifestat. Totul este aceeași substanță. Întrebarea care apare este: „Dacă totul este acest Sine, și totul este aceeași substanță, cum se face că avem atâtea războaie, suferință sau atrocități?”

Ei bine, Sinele, fiind infinit, conține numărul infinit de potențiale posibile. În cadrul acestui infinit de potențiale, există și potențialul de a-și uita adevărata natură. Sinele nu ar mai fi fost infinit și atotcuprinzător dacă nu cuprindea și potențialului uitării a ceea ce este. 

Uitându-și adevărata natură, Sinele se identifică cu ceea ce își imaginează că ar fi. Este imaginată astfel limitarea. Odată cu imaginea limitării, apar și dorințele limitate. Iar în încercarea de satisfacere a dorințelor limitate apare suferința. 

Depășirea suferinței intervine prin reamintirea faptului că ești acest Sine infinit și nu limitarea care te consideri. Cedează toate identificările false, iar Adevărul devine ceva trăit. 

Cu recunoștință,

Cosmin-Constantin Cîmpanu

Dacă materialele postate și informațiile primite te ajută, susține-mă prin plata unui abonament lunar:

MĂ ÎNSCRIU!

Abonează-te ca să păstrăm legătura și pe e-mail 📧

Datele tale sunt în siguranță. Nu îți voi trimite niciodată SPAM și te poți dezabona oricând.